085-0216850 info@clean-atwork.nl

Reinigen van Bedrijfskleding

Bij het reinigen van bedrijfskleding komt meer kijken dan op het eerste moment wordt gedacht. Naast het reinigen van de kleding is normeringbehoud, logistiek en de minimale slijtage aan de kleding net zo belangrijk.

De voordelen van Clean Atwork:

N
Totaal dienstverlener
N
Voldoen aan de normeringen
N
Het zelf kunnen volgen van uw kleding
N
Geen contract
N
Dienstverlening naar gelang uw wensen (inlegservice, dagelijkse levering)
N
Onderscheidend op het gebied van MVO
Binnen Clean Atwork wordt gewerkt met gestandaardiseerde processen om de kwaliteit te garanderen. Middels het barcode software pakket is uw kleding altijd te volgen en wordt bijgehouden hoe vaak een kledingstuk is gewassen. Ieder kledingstuk krijgt een barcode met alle benodigde informatie zoals drager, kastnummer en normeringen. U kunt inloggen om te kijken waar de kleding is en hoe vaak het gewassen wordt. Gezien de toenemende strengere normeringeisen is het steeds belangrijker deze kleding goed en juist te behandelen.
Waarom genormeerde kleding kopen als deze na enkele wasbeurten niet meer voldoet?

Voor waterafstotende kleding wordt, afhankelijk van het merk, na een aantal wasbeurten een nieuwe finishlaag aangebracht zodat uw personeel altijd droog werkt. Deze finishlaag wordt handmatig aan de buitenzijde van de kleding aangebracht. Op deze manier ademt de kleding wel maar krijgt vocht geen kans om binnen te treden. Binnen ons online registratiesysteem wordt een pop-up getoond wanneer een kledingstuk weer een specifieke behandeling nodig heeft.

EN-13034 type 6
Voor zuurbestendige kleding wordt een zuurbestendige coating gebruikt. Die zorgt dat eventueel zuur van de kleding afglijdt en niet in de stof dringt. Deze extra behandeling wordt na iedere wasbeurt toegepast om de normering te waarborgen.

EN-531, EN-470 en 150-11611/11612
Brandvertragende kleding wordt gemaakt van een Proban-doek. Wanneer de kleding op een juiste professionele manier wordt gewassen zullen de brandvertragende eigenschappen worden behouden. Wanneer een agressief wasmiddel met chloor wordt toegepast zullen de brandvertragende eigenschappen verloren gaan.

EN-471
Afhankelijk van het merk is de signalisatiekleding beperkt houdbaar. Ongeacht een lage droogtemperatuur kan slijtage een de reflectie niet voorkomen worden. Het waslabel geeft aan hoe vaak een kledingstuk mag worden gewassen om gegarandeerd te voldoen aan de normering. Door middel van een pop-up binnen het online registratiesysteem wordt aangegeven wanneer het maximale aantal wasbeurten is bereikt. De klant wordt vervolgens ingelicht dat het kledingstuk niet meer voldoet aan de verplichte normering.

Voor meer informatie neem contact op